Mia med mera

Om familj, företagande, fritid, framtid och frestelser. Om småstadslyx och om stunder jag vill minnas.

>Febern efter stormen

Skapad | augusti 9, 2008 | Inga kommentarer

>Kaosknapp eller ej, men det var tydligen feber som var på gång hos lillebror.

Så nu har han legat ihopkrupen under snuttefilten i soffan hela den senare halvan av dagen – med en stor mugg kall mjölk. Framåt åttatiden fick han en alvedon och då kom han till och med knallande och ville ha lite kvällsmat. Inte hade han någon matlust, men han skalade ett ägg och bredde en macka… och drog några verser ur Lille katt.

Sedan slocknade han.

Alvedon gör underverk, och det här var första gången som det gick att förklara för lillebror varför han skulle ha en termometer i ändan och att alvedonkorven (ser ju ut som små korvar de där supparna) var medicin och skulle göra honom pigg och glad igen.

Inte för att han tyckte det var särskilt trevligt, men han fattade. Det räcker.

Kommentarer

Vill du kommentera?

*